Prodati svi zapisi

Bez autora
Apr 28 2010

Na četvrtoj ovogodišnjoj aukciji prodati su svi ponuđeni državni zapisi, vrijedni 9,5 miliona eura. Aukcija je uspješno realizovana i na njoj je učestvovao veći broj domaćih komercijalnih banaka. Ukupna tražnja za kupovinu državnih zapisa iznosila je 14 miliona eura. Ministarstvo je odlučilo da od 14 miliona, koliko je iznosila ponuda, prihvati ponude za državne zapise u iznosu od 9,5 miliona eura, što je 100 odsto ukupne ponude. Emisija zapisa i njihova registracija na kupce kod Centralne depozitarne agencije biće obavljena danas. Prosječno ponderisana kamata za prihvaćene ponude iznosi 3,5 odsto i kreće se u rasponu onih sa aukcija održanih tokom prošle i ove godine. Državni zapisi sedme prošlogodišnje aukcije, vrijedni osam miliona eura, emitovani su 27. oktobra prošle godine, na rok od 182 dana. Prodaja zapisa nije organizovana od februara 2007. do prošle godine zato što je državni budžet bilježio suficit.

Prodati svi zapisiNa četvrtoj ovogodišnjoj aukciji prodati su svi ponuđeni državni zapisi, vrijedni 9,5 miliona eura.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da je aukcija uspješno realizovana i na njoj je učestvovao veći broj domaćih komercijalnih banaka.

»Ukupna tražnja za kupovinu državnih zapisa iznosila je 14 miliona eura. Ministarstvo je odlučilo da od 14 miliona, koliko je iznosila ponuda, prihvati ponude za državne zapise u iznosu od 9,5 miliona eura, što je 100 odsto ukupne ponude«, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Emisija zapisa i njihova registracija na kupce kod Centralne depozitarne agencije biće obavljena danas.

Prosječno ponderisana kamata za prihvaćene ponude iznosi 3,5 odsto i kreće se u rasponu onih sa aukcija održanih tokom prošle i ove godine.

Državni zapisi sedme prošlogodišnje aukcije, vrijedni osam miliona eura, emitovani su 27. oktobra prošle godine, na rok od 182 dana. Prodaja zapisa nije organizovana od februara 2007. do prošle godine zato što je državni budžet bilježio suficit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik